WHAT WE DO

Diensten & Expertise

UrbanRetail werkt graag samen met opdrachtgevers aan de ontwikkeling van klantgerichte en aantrekkelijke plekken.
Wij adviseren en ondersteunen zowel bij de creatie van de visie en strategie als bij de vertaling en implementatie van het concept.
Wij denken dus niet alleen graag mee maar doen ook graag mee!

 

WIJ CREEREN BETEKENISVOLLE PLEKKEN

De huidige tijd vraagt om betekenis- en belevingsvolle plekken. Deze opgave vraagt iets extra’s op het gebied van o.a. samenwerken, ontwerp, dienstverlening en duurzaamheid. Wij ontwikkelen daarom in co creatie met u een visie voor nieuwe of bestaande plekken. Hierbij staat de beleving centraal; van de gebruiker, de merk- en kernwaarden van uw organisatie, de plek en zijn omgeving. Wij organiseren inspirerende sessies om deze beweging op te gang te brengen. Wij houden de ontwikkelingen en trends daarvoor goed in de gaten. En als u wilt, gaan we samen op reis om de laatste trends zelf te ervaren.

WIJ VERHOGEN DE GEBRUIKERS- EN BELEVINGSWAARDE

Op welke wijze gaat u invulling geven aan de plek zodat enerzijds de gebruiker deze als betekenisvol en positief gaat ervaren en anderzijds de economische waarde gaat verhogen? Wij adviseren hoe de gebruikers- en belevingswaarde op plekken kan worden verhoogt en wat we daarvoor nodig hebben. Hierbij kijken we naar de plek als een product, welke rol heeft deze plek en welke functies zijn nodig.

 

WIJ MAKEN BELEVING CONCREET

Wij helpen u met het vertalen en visualiseren van de ontwerp- en gebruikersprincipes. Het helpt tevens om het benodigde draagvlak intern en extern te creëren. De vertaling en visualisatie vormt het fundament voor de komende  jaren. Het beschrijft de bouwstenen, de richtlijnen en de kritische succesfactoren voor het structureel aantrekken en behouden van nieuwe bezoekers, bewoners en bedrijven. Wij adviseren en ondersteunen zowel bij de creatie van de visie en strategie als bij de vertaling en implementatie van het concept. Dit doen wij op persoonlijk en professionele wijze met de nodige creativiteit om de juiste kwaliteit te behalen.

Visie & Positionering
Herontwikkeling
Klantbeleving

OVERZICHT DIENSTEN
STRATEGIE

In het verlengde van de vastgestelde visie en concept werken wij de strategie uit voor de ontwikkeling en implementatie van het concept.  Inclusief de formulering van bijbehorende concrete en meetbare doelstellingen. Een boeiend proces waarbij verandering meestal centraal staat.

CONCEPTONTWIKKELING

Op basis van de visie en de positionering worden de kaders voor het integrale ontwerp, programmering en de functionaliteiten van het concept bepaald. Een proces waarbij de eindgebruiker centraal staat, veelal aangevuld met doelgroeponderzoek. Eigenlijk combineren we dit altijd met het visieboek zodat een handzaam conceptboek ontstaat met alle uitgangspunten, beeldkwaliteit en (ontwerp)richtlijnen op basis waarvan het concept wordt ontwikkeld en in de toekomst kan worden getoetst.

TRENDS & INSPIRATIE

Wij verzorgen trendpresentaties, inspiratiesessies en workshops om verandering op gang te brengen. Wij nemen de opdrachtgever mee in actuele markt- en consumenten trends en ontwikkelingen, de impact en relevantie hiervan voor het project en haar omgeving en de kansen die deze ontwikkelingen bieden. Informeer naar de mogelijkheden!

CUSTOMER JOURNEY

Een klant voelt zich goed als de plek en de klantreis goed werken. De Customer Journey is een aanpak waarin de klantreis onder de loep wordt genomen. Samen kijken en ervaren we hoe de relatie tussen plekken, haar gebruikers, merk/identiteit en de voorzieningen verbeterd kan worden. Deze analyse vormt vaak aanleiding of juist het startpunt voor de herontwikkeling of optimalisatie van een plek.

TREND TOUR

Inspiratie ligt echt op straat! UrbanRetail haalt haar inspiratie o.a  uit het bezoeken van steden en ontmoetingen met mensen. UrbanRetail reist regelmatig door eigen land en naar buitenlandse steden om de laatste trends en ontwikkelingen vast te leggen. Het maakt dat je met andere ogen kijkt naar een steden, plekken en ruimtes en voelt wat jouw bezoekers en gebruikers ervaren. Informeer naar de mogelijkheden!


KLANTEN REFERENTIES

I have had the pleasure of working together at Amsterdam Airport Schiphol for over 5 years. During this period Hildegard has shown to be an extremly good partner, visionary and hands- on professional.

Philip Gerzon
STRATEGIC ADVISOR & INVESTOR

UrbanRetail heeft op basis van de Customer Journey methodiek geadviseerd op welke wijze DUO² en haar opdrachtgevers de gebruikers- en belevingswaarde consistent, en in lijn met de ambities & identiteit van het gebouw en omgeving kan verbeteren en laden. Nu en in de toekomst.

Robert Pet
DIRECTEUR EXPLOITATIE DUO²

In vergelijking tot de vele andere workshops en bijeenkomsten die de stad organiseert, brengt UrbanRetail de toon van het gesprek en de inhoud op een hoger niveau. De politiek wordt ondergeschikt en de functionele werking van de stad wordt gekoppeld aan het gevoel, de ambitie en de identiteit die we in Leiden willen laten zien. 

David Lansen
RETAIL MANAGER LEIDEN

I can highly recommend UrbanRetail as a professional and creative company. They  brought a fresh view, well organised approach, much creativity and clear vision to the process. It was a pleasure working together with Urban Retail.

James Hallworth
Project Manager New Business at Port of Amsterdam
Schermafbeelding 2015-04-29 om 21.45.47